Насекоми

Хлебарки

Хлебарките са едни от най-вредните насекоми живеещи в пряка близост до човека. Ето защо премахването на хлебарки в частни жилища, ресторанти, хотели, здравни заведения трябва да се извършва с качествени препарати целогодишно и съобразно нуждите на конкретния обект. 

повече»

Мухи

Домашната муха (Musca domestica) е най-често срещаната муха в къщите и е един от най-широко разпространените видове по целия свят. Тя е вредител, който може да пренася сериозни болести.

повече»


Житна и оризова гъгрици

Те са представителите от разред твърдокрили, вредящи в зърнохранилища, хлебозаводи, мелници, складове за сладки и макарони. Навлизат и заразяват вътрешността на складираният зърнен пласт, а при самозатопляне на зърното мигрират в посока на по-високата температура.

повече»

Складови бръмбари

Суринамски брашнояд и мавритански бръмбар са представителите от разред твърдокрили (Coleoptera, бръмбари), вредящи в зърнохранилища, хлебозаводи, мелници, складове за сладки и макарони. 

повече»


Складови молци

Зърнов молец, молец по сушените плодове, сив брашнест молец са най-характерните складови представители от разред люспестокрили (Lepidoptera, пеперуди), вредящи в мелници, силози, домове. 

повече»